Ga naar de inhoud

Cookies

Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Project Blekerijstraat, Roeselare

Innoverend bewonersproject “Straat van morgen”
Blekerijstraat
Roeselare, West-Vlaanderen

“Straat van morgen” is een innovatief bewonersproject in Roeselare dat woningen optimaal wil aanpassen op vlak van energie, waterverbruik, wooncomfort en veiligheid. Het project voorziet voor de bewoners kosteloos advies en begeleiding en bekijkt hoe optimaal op premies en rendement kan ingezet worden.

De kijkwoning op Blekerijstraat 100 werd geïsoleerd met Powerwall® isolatie van Recticel Insulation. Als vloerisolatie werd gekozen voor Eurofloor® isolatieplaten met een dikte van 100 mm. De voorgevel en een gedeelte van de achtergevel kreeg een cementering. De gelijkvloerse aanbouw achteraan werd met de klassieke Eurowall® geïsoleerd in de spouw, dikte 120 mm. De zijgevel werd geïsoleerd met Powerwall® isolatie voor buitengevels met een dikte van 120 mm, Borgh® gevelschroeven en afgewerkt met een gevelafwerking Twinson van Deceuninck.

Deze producten maken deel uit van het Isofinish®-concept voor buitengevelisolatie. Het dak werd aan de binnenzijde voorzien van isolatie. Het gedeelte dat niet bereikbaar is langs de buitenzijde van deze zijgevel, werd van binnen geïsoleerd met Eurothane® G, PUR-isolatie met damprem en gipskartonplaat geïntegreerd tot één geheel.

Deze kijkwoning kreeg dus een volledig nieuwe, duurzame isolatieschil van top tot teen!

Architect:
BURO II & ARCHI+I, Roeselare (BE)

Plaatser isolatie en gevelbekleding volgens Isofinish®-concept:
Debato Bvba, Oedelem (BE)

Vragen? Of advies nodig?

Neem contact op