Ga naar de inhoud

Cookies

Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Renovatieproject van een privéwoning met kantoor te Meise

Wanneer zink zoveel meer is dan enkel een nieuwe bouwschil…
 

In de Vlaams-Brabantse gemeente Meise staat niet alleen de bekende plantentuin in bloei. Op nog geen 1,5 kilometer daarvandaan schittert ook de woning van architect Sakai Taro in volle glorie. Een prachtig gerenoveerde parel binnenin, en – met een nieuwe bouwschil in zink – ook een pronkstuk van buitenaf. Het ontkiemen van die schoonheid vond plaats in 2016, toen Sakai Taro van OxO Architects besloot om het huis dat hij en zijn gezin al een dikke 5 jaar bewoonden, grondig te verbouwen. Al was het zaad daarvan al veel eerder geplant, zowel bij de bouwheer-architect zelf als bij VMZINC at WORK-installateur Xavier Dassonville die de gevel- en dakbekleding voor zijn rekening nam.

Dat de architect voor de verbouwing van zijn eigen huis, voor zink zou kiezen als dak- en gevelbekledingsmateriaal, stond buiten kijf. Omdat zink een onmiskenbare esthetische meerwaarde biedt, een financiële meerwaarde ook, en – als afwerking binnen het Isofinish®-concept – eveneens een energetische.
 

Concept voor totaalisolatie

VMZINC neemt al van in het begin deel aan het Belgische voorzetgevelconcept Isofinish®. Het unieke aan dit concept is dat het voorziet in zowel de bekleding met de PIRisolatiepanelen Powerwall® van Recticel Insulation als in de isolatie van de gevel aan de buitenkant met PURisolatiepanelen van Recticel Insulation. Hierdoor stijgt niet alleen de esthetische en financiële waarde van een woning, maar dalen de energiekosten. Interessant bij geventileerde Isofinish®-voorzetgevels is ook dat er bij renovatie geen verbreding van de fundering nodig is.
En bij nieuwbouw beperkt de fundering zich tot de draagmuur. Om het doorlopend en luchtdicht isolatieschild tegen de gevel aan te brengen en de houten draagstructuur te maken – een houten draagstructuur die dankzij de special regelschroeven van Borgh® binnen dat Isofinish®-systeem makkelijk perfect vlak geplaatst kan worden, om koudebruggen te vermijden.


Bekijk hier de video van het project.


Architect: Oxo Architects
Oppervlakte VMZINC-bekleding: 150 m² gevel
Techniek: VMZ Staande naad
Oppervlakteaspect: ANTHRA-ZINC
VMZINC at WORK-installateur: Les couvertures Dassonville sprl - Ophain

Vragen? Of advies nodig?

Neem contact op