Ga naar de inhoud

Cookies

Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Tweegezinswoning met praktijkruimte te Oostakker

Kiezen voor zink van VMZINC voor dak en gevel, dat is kiezen voor een uitzonderlijke duurzaamheid en esthetiek. Kiezen voor een gevelopbouw volgens het Isofinish®-syteem dat is kiezen voor bouwtechnische perfectie inzake isolatie en vochthuishouding.

“Voor deze nieuwbouw van een tweewoonst met telkens een praktijkruimte op het gelijkvloers en daarboven telkens een woonentiteit was energie-efficiëntie uiteraard heel belangrijk”, steekt architect Lucas Bauwens van wal. “Vooral een goed geïsoleerde en bouwtechnisch perfect aangebrachte bouwschil voor het geheel was van primordiaal belang.

Voor de gevels van deze tweewoonst hebben we het isolatie- en afwerkingsconcept voor voorzetgevels Isofinish® toegepast”, gaat Architect Lucas Bauwens verder. “Dit concept komt erop neer dat je een doorlopend isolatieschild plaatst met Powerwall-isolatieplaten van Recticel Insulation, daarna een draagstructuur realiseert met lange, sterke regelvijzen van Borgh die ervoor zorgen dat het isolatiepakket niet onderbroken hoeft te worden door houten uitlating en het gewicht van de gevelbekleding overdragen wordt op de ruwbouw, en dat je het geheel afwerkt met een gevelbekleding: in het geval van deze tweewoonst, het grootste deel in AZENGAR van VMZINC, bevestigd op OSB-platen die als draag- en stootvlak fungeerden; en een kleiner deel – de volumes die uit het hoofdlichaam gehaald werden – in hout.

Het Isofinish®-systeem is een ideaal systeem in feite. Omdat je zo zeker kan zijn van een bouwtechnisch perfecte plaatsing. De isolatieplaten zakken immers niet door en zijn voorzien van een uniek tand-en-groefkliksysteem dat ervoor zorgt dat de kans op energielekken bijna nihil is. En ook omdat je zo zeker kan zijn van fantastisch goede isolatiewaarden. Door de buitengevel van het hoofdlichaam op te bouwen uit 14 cm snelbouwsteen met een lambdawaarde van 0,31 W/mK, 16 cm Powerwall-isolatieplaten met een lambdawaarde van 0,24 W/mK, een houten roostering, OSB-platen en zinkbanen, bekwamen we voor deze buitenmuren een U-waarde van maar liefst 0.15 m²K/W.

Voor het verluchte-voorzetgevelconcept Isofinish is zink een ideale oplossing om, samen met de isolatie en een doordachte verluchting, te zorgen voor duurzaam wooncomfort en een unieke esthetische touch. Speciaal voor niet-verluchte, warme gevels, biedt VMZINC dan weer oplossingen in ZINC PLUS en het VMZINC Membrane aan.

 

Bekijk hier de video van het project.

 

Architect: ARCHEOS bvba architectenbureau

Algemeen aannemer: G-Build

Oppervlakte VMZINC-bekleding: 650 m² dak en gevel

Techniek: VMZ Staande naad

Oppervlakteaspect: AZENGAR PLUS

VMZINC at WORK-installateur: Daan Joos bvba

Vragen? Of advies nodig?

Neem contact op